Inloggen English MENU
Home Over ons Spaarnestad Photo Historie Nationaal Archief / Gahetna.nl Particulieren Fotograaf onbekend Agenten Mensen Collectie & meer Collectie Spaarnestad Uitgelicht John Kleinen - China 1971 Podcasts Crossover Fotomonologen door Rob Moorees Support Tarieven en betalingsmogelijkheden van facturen Leveringsvoorwaarden Hulp bij onderzoek Beeld bestellen en veel gestelde vragen Contact

0
Filters wissen Sluit

Oriëntatie

Periode

t/m

Categorie

Trefwoorden Engels

Land

Collectie

Materiaal

Kleur


Historie

De kern van de Collectie Spaarnestad is het fotoarchief van de Haarlemse rooms-katholieke tijdschriftenuitgeverij De Spaarnestad (het latere VNU), opgericht in 1906 en bekend geworden met bladen als Katholieke Illustratie, Libelle, Beatrijs, Margriet en Panorama.

Het fotoarchief van De Spaarnestad is ontstaan in de jaren ’20 van de 20ste eeuw toen de uitgeverij steeds meer tijdschriften begon uit te geven en een groeiend aantal eigen fotografen in dienst nam. Nadat De VNU aan het eind van de jaren ’70 steeds meer met freelance fotografen begon te werken en het fotoarchief dreigde te worden opgedoekt, is het fotoarchief in 1986 zelfstandig verdergegaan. Sindsdien zijn er talloze grote en kleine deelcollecties aan toegevoegd afkomstig van fotobureaus, fotoarchieven van uitgeverijen en particulieren. Onder Collectie Spaarnestad is daar meer over te vinden.

De gehele collectie van Spaarnestad Photo is in 2011 ondergebracht bij het Nationaal Archief dat het beheer van de foto’s heeft overgenomen.

Bij elkaar biedt de collectie een rijke visualisatie van zo’n beetje alle belangwekkende gebeurtenissen in de twintigste eeuw, nationaal, maar ook internationaal.

Nieuwe selectie

Geef hieronder een naam voor de nieuwe selectieItems delen

Vul hieronder de gegevens in van de persoon waarmee je de items wilt delen.

Deel

Verwijder selectie

Weet je zeker dat je deze selectie wilt verwijderen?

Ja Nee

Wijzig naam

Geef hieronder een andere naam voor deze selectie.

Gebruik

Vermelding creditline verplicht:

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.


Verzenden

Downloaden ZIP

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.

Sluit

Inloggen

Wij hebben geen account gevonden met deze gegevens. Probeer opnieuw in te loggen met de juiste gegevens.

Je bent ingelogd bij Spaarnestad. Druk op de onderstaande knop om dit venster te sluiten.

Sluit

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je bent ingeschreven bij de beeldbank. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te herstellen.

Je wachtwoord is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de mail bevindt zich een link om je wachtwoord te resetten.

Ok