Inloggen English MENU
Home Over ons Spaarnestad Photo Historie Nationaal Archief / Gahetna.nl Particulieren Fotograaf onbekend Agenten Mensen Collectie & meer Collectie Spaarnestad Uitgelicht John Kleinen - China 1971 Podcasts Crossover Fotomonologen door Rob Moorees Support Tarieven en betalingsmogelijkheden van facturen Leveringsvoorwaarden Hulp bij onderzoek Beeld bestellen en veel gestelde vragen Contact

0
Filters wissen Sluit

Oriëntatie

Periode

t/m

Categorie

Trefwoorden Engels

Land

Collectie

Materiaal

Kleur


Spaarnestad Photo

Stichting Spaarnestad Photo draagt zorg voor het professioneel gebruik van fotomateriaal uit de Collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief In Den Haag. Collectie Spaarnestad is met meer dan dertien miljoen foto's het grootste fotoarchief van Nederland op het gebied van pers- en documentaire fotografie. Een schatkamer vol foto's die een breed beeld geven van de recente wereldgeschiedenis. Vanaf de uitvinding van de fotografie in de 19de eeuw tot aan de start van het digitale tijdperk. En dan is er natuurlijk de beeldbank waarop inmiddels ruim 500.000 foto’s staan die kunnen worden ingezien. Een aantal dat in hoog tempo toeneemt dankzij het werk in de scanstudio en van de annoteerders die de foto's van beschrijvingen voorzien.

Door de exploitatie van de foto’s is de niet structureel gesubsidieerde Stichting Spaarnestad Photo als cultureel ondernemer in staat om onbekend en nog niet gedigitaliseerd fotomateriaal uit de Collectie Spaarnestad te ontsluiten. In samenwerking met het andere partijen kan hierdoor onderzoek naar de foto’s verricht worden. Fotografen en andere rechthebbenden dragen hier aan bij door een deel van hun copyrightvergoeding af te staan. Het materiaal blijft hiermee levend, actueel en steeds meer zichtbaar voor het publiek.

Spaarnestad Photo kan u helpen bij het vinden van het perfecte beeld. Dankzij de vragen van professionele gebruikers is Spaarnestad Photo in staat om onbekend of niet gescand materiaal aan te bieden. We adviseren bij beeldoplossingen en zorgen voor een verbreding van de zoekresultaten.

Meer over Spaarnestad Photo is te vinden onder Historie.

Nieuwe selectie

Geef hieronder een naam voor de nieuwe selectieItems delen

Vul hieronder de gegevens in van de persoon waarmee je de items wilt delen.

Deel

Verwijder selectie

Weet je zeker dat je deze selectie wilt verwijderen?

Ja Nee

Wijzig naam

Geef hieronder een andere naam voor deze selectie.

Gebruik

Vermelding creditline verplicht:

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.


Verzenden

Downloaden ZIP

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.

Sluit

Inloggen

Wij hebben geen account gevonden met deze gegevens. Probeer opnieuw in te loggen met de juiste gegevens.

Je bent ingelogd bij Spaarnestad. Druk op de onderstaande knop om dit venster te sluiten.

Sluit

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je bent ingeschreven bij de beeldbank. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te herstellen.

Je wachtwoord is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de mail bevindt zich een link om je wachtwoord te resetten.

Ok